Exotische vruchten met rode-wijnsaus
Nagerecht 4 personen.
Ingredienten:
1 dl. rode wijn
3 eetlepels suiker
1 stukje kaneel
1 theelepel aardappelmeel
1 papaja
1 theelepel citroensap
2 kiwi’s
8 lychees, vers of uit blik
4 toefjes (ter grootte van een eetlepel) slagroom uit spuitbus
Bereiding:
Breng de wijn met de suiker en het stukje kaneel aan de kook en laat het geheel zachtjes ca.
2 minuten koken. Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel water tot een glad papje en schenk dit al roerende bij het wijnmengsel. Blijf nog ca. 30 seconden roeren tot de saus lichtgebonden is. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Halveer de papaja en schep de pitjes eruit. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in de lengte in smalle partjes. Besprenkel de partjes met citroensap.
Schil de kiwi’s en snijd ze in dunne plakjes.
Pel de verse lychees en haal de pit eruit of laat de lychees uit blik uitlekken. Verdeel de papajapartjes waaiervormig over de bordjes, leg de kiwiplakjes en de lychees ernaast.
Verwijder het kaneelstokje uit de saus en lepel de saus over de vruchten. Garneer met een klein toefje (ter grootte van een eetlepel) slagroom.
EET SMAKELIJK!
Bevat per portie:
Kcal. |
130
|
Eiwit |
1
|
Vet |
3
|
Koolhydraten |
21
|
Voedingsvezels |
1
|
Bereidingstijd is 15 minuten.
Tip: in plaats van vers fruit kan men ook bijv. fruit uit blik nemen, bijv. fruitcocktail. Bij voorkeur fruit op eigen sap nemen en niet op siroop.