Tomatenbouillon met cheddarsterren

 

Voorgerecht voor 6 personen.

Ingredienten:

1,5 liter runderbouillon (pot of bouillontabletten)

2 eetl. Tomatenpuree

250 gram cherry- of kerstomaatjes

6 sneetjes witbrood

100 gram geraspte cheddar of licht gerijpte 30+ kaas

3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

3 eetlepels port of medium sherry

Voorbereiden:

Verwarm de bouillon met de tomatenpuree. Halveer de tomaatjes of snijd ze in vieren.

Rooster de sneetjes witbrood, steek er met een uitsteekvormpje of met een mes sterren uit.

Bestrooi de broodsterren met cheddar en zet ze enkele tellen onder de grill, om licht te gratineren.

Bereiden:

Meng de peterselie, tomaatjes en port of sherry door de soep.

Serveer de soep in borden of soepkommen en leg de cheddarsterren erop.

EET SMAKELIJK!

Bevat per persoon:

Kcal.
157
 
Eiwit  
7   gram
 
Vet  
7   gram
waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 
22 gram
 
Voedingsvezels 
2   gram
 

Bereidingstijd is 20 minuten.