Tomatenbouillon met cheddarsterren
Voorgerecht voor 6 personen. Ingredienten: 1,5 liter runderbouillon (pot of bouillontabletten) 2 eetl. Tomatenpuree 250 gram cherry- of kerstomaatjes 6 sneetjes witbrood 100 gram geraspte cheddar of licht gerijpte 30+ kaas 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 3 eetlepels port of medium sherry Voorbereiden: Verwarm de bouillon met de tomatenpuree. Halveer de tomaatjes of snijd ze in vieren. Rooster de sneetjes witbrood, steek er met een uitsteekvormpje of met een mes sterren uit. Bestrooi de broodsterren met cheddar en zet ze enkele tellen onder de grill, om licht te gratineren. Bereiden: Meng de peterselie, tomaatjes en port of sherry door de soep. Serveer de soep in borden of soepkommen en leg de cheddarsterren erop. EET SMAKELIJK! Bevat per persoon:
Bereidingstijd is 20 minuten. |